2024.07.23.

Meglépett a kémkedéssel vádolt képviselő

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Szokás mondani, hogy ami sárga, gömbölyű, penészes, narancs szaga van és narancsnak néz ki, az bizony narancs. Akit pedig az Unión kárára oroszoknak való kémkedéssel vádolnak meg, a másodfokú bíróság elítél, majd ezek után Moszkvába költözik és egyetemi katedrát kap, az valószínűleg szoros kapcsolatot ápol bizonyos orosz állami szervekkel.

Ez a történet természetesen KGBéláról, a volt jobbikos EP-képviselő szól, akit a Magyar Nemzet keresett meg. A hírből az is kiderül, hogy nemzetünk vállaltan oroszbarát Bélája azon a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében dolgozik, ahol korábban egyik diplomáját szerezte és amit így jellemez a lap:

„A szovjet időkben a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében a szocialista országok számos diákját oktatták, olyanokat, akik aztán később otthon fontos gazdasági, politikai, valamint titkosszolgálati beosztásokat kaptak. A szocialista világrendszer később fedésben újságíróként dolgozó meghatározó személyiségeit is ott képezték.”

Ismeretes, hogy a volt jobbikos politikust 2020-ban első fokon a Budapest Környéki Törvényszéken bűncselekmény hiányában felmentették a kémkedés vádja alól, bár Holdampf Gusztáv bíró kimondta, hogy beszervezték és kiképezték. Akkor az unió kárára elkövetett költségvetési csalás miatt a politikust hatszázezer forint pénzbüntetésre, valamint egy év hat hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A fellebbviteli főügyészség szerint Kovács Bélát nemcsak beszervezte az egyik orosz titkosszolgálat, hanem kémkedett is az unió intézményei ellen, pontosabban előkészületeket tett a kémkedésre. Az ítélőtábla, egyetértve a vádhatósággal, az unió intézményei elleni kémkedés kísérletéért − és az unió kárára elkövetett költségvetési csalásért − végül két év szabadságvesztésre ítélte, a büntetés végrehajtását öt évre felfüggesztve. Kovács Béla volt ez első, akit az Európai Unió intézményei elleni – előkészületi szakban lévő – kémkedésért elítéltek Magyarországon – írja a Magyar Nemzet.

A bírósági ügy még nem ért véget, a benyújtott fellebbezés miatt a Kúria is tárgyalni fogja az ex-politikus ügyét.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük