2024.06.12.

Magyarország háborúba megy vagy a béke útjára lép, ez a választás tétje

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Olvasónk küldte be egy DK-s docens privát Facebook oldalán megjelent elemzését Magyarország lehetőségeiről Putyin Ukrajna ellene indított háborújáról:

„Tegnap Humpty Dumpty-t idéztem a migrációs órámon, akinek great fall-ja lett a sorsa. Az a vezető, aki háborút indít, rövid távon erősíti a biztonságra vágyódás, az erőskezű, kompetens vezető iránti igényt, a nacionalizmus zászlaja alatt egyesíti a nemzetet. A falkland-i háborút idéztem, Thatchert. Aki azonban nem indítja a háborút, hanem az agresszor mellé áll, nem egyértelmű nyertes. Orbán elszámította magát. A putyini bromance lehet az ő Waterloo-ja. Elzarándokolt Moszkvába, de nem lett békehozó. Várható volt, hogy nem állt ki egyértelműen az EU mellett, a NATO-nak visszaszól, miközben Szijjártó utolsó percben kapkodva korrigál, amíg a kormányfő azt harsogja a kormánypárti sajtóban, hogy a baloldal a hibás (naná!), Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, ami olyan, mintha az esőt akarnánk megállítani.
Magyarország a leggyengébb láncszem, a zsarnokok táskahordozója. Orbán Putyin Sancho Panzája.
Az ellenzék kezében óriási lehetőség van: háború vagy béke. Szenvedés vagy jólét. Putyin vagy Európa. Kicsiputyin vagy béke.
Ez a kérdés, nem a korrupció, a lopás, a szegénység, amelyek nem tudtak szavazókat átállítani az ellenzék oldalára. Ez az egzisztenciális kérdés képes erős érzelmeket felkelteni, mobilizálni, ha eljut az üzenet.
Menekültek tömege fog beáramlani, az UNHCR sokmilliós hullámra számít, talán azért kellett a héten Iványi Gábort meghurcolni, mert ő lenne az, aki a nemzetközi sajtó képein elsőként szerepelne, mint aki vizet és kenyeret oszt, egy apostoli figura, aki Orbán ellenképe lehetne, aki nem fog kimenni a határra, maximum katonák között nyom le egy photo op-ot. Orbán nem tud hitelesnek látszani egy humanitárius katasztrófa közepén a kerítéses, menekülteket éheztető, alávaló politikájával, most nem tud migráncsozni. Most nem muszlim, barna bőrű menekültek jönnek, hanem fehér bőrű keresztények. Orbán nem védi meg a kárpátaljai magyarokat, mint ahogy a covidosokat sem mentette meg: magyarok (is) halnak majd meg, miközben ő a határon túl óvodát avat. A covidot sem tudta kezelni, miért hihető, hogy most kompetens lenne, amikor egy csomó katonai szállítót ki lehet belezni ez éj leple alatt?
És itt az alkalom a tűpontos nyelvhasználatra, hiszen Putyin totálisan elszabadult, nácikról, genicídiumról delirál, békefenntartásról hadovál.
TILOS „ukrán válságról” beszélni! Ez orosz megszállás, készülő puccs, ellenzékiek, ellenállók várható elhurcolása, meggyilkolása. Putyin kezéhez vér tapad, Orbán fogja a kezét, nem határolódott el tőle. Hullarabló.”

Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük