2024.05.22.

Mi lesz, ha Oroszország túlmegy Ukrajna határain?

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Ezt a forgatókönyvet is lehetségesnek tartja az amerikai külügy első embere, Antony Blinken.

Az USA külügyminisztere egy tegnapi interjúban arról beszélt, hogy az oroszok célja az ukrán kormány megbuktatása jelenleg, azonban megjegyzete azt is, hogy készül forgatókönyv arra az esetre is, ha az oroszok nem állnak meg Ukrajna határainál.

Ha az oroszok átlépnék egy NATO tagország határát, életbe lép az 5. cikkely: „aki egy NATO-tagállamot megtámad, az valamennyi NATO-tagállamot megtámadja”

„Az elnök nagyon egyértelműen világossá tette, hogy a NATO területének minden négyzetcentiméterét védeni fogjuk. Meg fogjuk védeni NATO-szövetségeseinket, ha arra kerül sor. De jelenleg inkább Ukrajnára koncentrálunk és arra, hogy megpróbáljuk megakadályozni Putyin elnököt, hogy ennél is tovább menjen. Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy amit csak elérhet, az kell neki.” – áll a euronews. fordításában.

Oroszország a NATO határát Lettországban, Észtországban, Litvániában, Romániában, Lengyelországban, Szlovákiában, Bulgáriában – és Magyarországon tudja átlépni.

Az eredeti interjú itt megtekinthető:

World News Tonight on Twitter: „NEW: U.S. Secretary of State Antony Blinken to @DavidMuir: „Is it a possibility that Putin goes beyond Ukraine? Sure, it’s a possibility.”More tonight on @ABCWorldNews. https://t.co/N6PX4MAjBa pic.twitter.com/AD0zONIFlp / Twitter”

NEW: U.S. Secretary of State Antony Blinken to @DavidMuir: „Is it a possibility that Putin goes beyond Ukraine? Sure, it’s a possibility.”More tonight on @ABCWorldNews. https://t.co/N6PX4MAjBa pic.twitter.com/AD0zONIFlp

 


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük