2024.06.12.

Ha ilyen hangot hall ma, akkor veszélyes vegyi üzem közelében tartózkodik

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A háború miatt gyorsan változik az élet.

A múlt héten még úgy volt, hogy nem tartják meg ma a havonta szokásos MoLaRi szirénarendszer próbáját, amely a lakosság riasztására szolgál vegyi és meteorológiai katasztrófák esetén. Nem mindenhol vannak ilyenek, csak „alsó és felső küszöbértékű veszélyes vegyi ipari üzemek körzetében”. Vasárnap este mégis megjelent a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága Facebook oldalán:

” Morgató szirénapróba lesz hétfő délelőtt 11 órától

Március hetedikén, hétfőn délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbájára kerül sor.

Az eredeti tervek szerint most a rendszer hangos üzemű próbáját hajtották volna végre, ám az orosz-ukrán háborús helyzet miatt ez elmarad, és a szirénák csak „morgató” üzemmódban, néhány másodpercig működnek majd.

Részletes információk a MoLaRi rendszerről itt találhatóak: https://www.katasztrofavedelem.hu/49/molari-rendszer

A MoLaRi rendszer 2022-ben végrehajtandó szirénapróbáinak tervezett időpontjait itt tekinthetik meg: https://www.katasztrofavedelem.hu/…/2022-01/76975.pd


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük