2024.07.24.

Ungváry: Oroszország valójában egy mutáns posztfasiszta állam

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Ungváry Krisztián, a neves történész Facebookon reagált a felröppent fasiszta vádakra a háború kapcsán. Írását szerkesztve közöljük.
„Az ukrán háború kapcsán visszatérő elem a fasizmus felemlegetése. A könnyebb eligazodás érdekében készítettem egy kis összefoglalást. […]
  • Totális és a teljes lakosságot ellenőrző titkosszolgálat: Ukrajna nem, Oroszország igen
  • Karizmatikus leválthatatlan vezető államilag finanszírozott kultusza: Ukrajna nem, Oroszország igen (utóbbi helyen ráadásul kombinálva a cezaropapizmussal, Putyin egyházi főméltóságként is reprezentál)
  • Saját felsőbbrendűséget hirdető politikai ideológia: Ukrajna nem, Oroszország igen (harmadik Róma és az orosz messianizmus)
  • Élettérelmélet mint a politikai cselekvés indoka: Ukrajna nem, Oroszország igen (Ruszkij Mir és a „közel külföld” elmélet)
Fentiekből sajnos egyértelmű, hogy a mai Oroszország valójában a szó szoros értelmében egy mutáns posztfasiszta állam, ezzel szemben Ukrajna minden belpolitikai problémája mellett soha nem volt az.”

Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük