2024.07.23.

Trükkösen buzdít kormányváltó szavazásra a megyéspüspök

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Nagyon kevés egyházi vezető mer kiállni a Fidesz ellen, de nem először teszi ezt dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye nyugdíjas megyéspüspöke. Most március 15. kapcsán tette közzé írását a Facebookon:

„Március idusán

Keresztényként és magyarként húsvétra készülünk. Az idei tavasz különös módon választás elé állít bennünket. Háború vagy béke? Kinek a pártján állunk? Barrabás vagy Jézus? Egyéni érdekek vagy a szolgálat vezérel-e?

Nem könnyű a választás. Kinek van igaza? Ukrajnában fegyverekkel harcolnak. Idehaza szavakkal bántjuk egymást. Baloldal vagy jobboldal? Nem jó a kérdés.

Segít eligazodni, ha a menekültekre nézünk. Nem azt kell kérdezni tőlük, milyen nyelven beszélnek, hanem hogy „éhes vagy-e? Mit tehetek érted?”

Úgy gondolom, nem hibázhatunk, ha az önzetlen segítés a vezérelvünk. Mi magyarok (is) jól vizsgáztunk az ukrajnai határon. Ferenc pápa is erre hívott: „amíg van időnk, tegyünk jót mindenkivel!” /Galatákhoz 6,10/

A parlamenti választásnál sem hibázhatunk, ha nem az egyéni érdek és haszon, hanem a kicsinyekhez, a szegényekhez való odafordulás szándéka vezet Váci Mihály: Eső homokra című verse szellemében. (Osztani magad: – hogy így sokasodjál: kicsikhez hajolni, – hogy magasodjál: hallgatni őket, – hogy tudd a világot: róluk beszélni, ha szólsz a világhoz…)

Így valóban nem hibázunk.”


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük