2024.06.12.

Dobrev Klára és a DK állta a szavát, fellélegezhet az LMP

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A közös lista összeállításakor úgy állapodtak meg a pártok, hogy a DK biztosít egy helyet az LMP-nek, ha a zöldek csak egy egyéni körzetben tudnak nyerni. Miután ez a forgatókönyv valósult meg, és egyedül Csárdi Antalnak jött össze a győzelem, szükségük van plusz egy mandátumra ahhoz, hogy saját frakciót tudjanak alakítani 5 képviselővel. – írja a klubradio.hu.

Közzétette friss határozatait a Nemzeti Választási Bizottság. Dobrev Klára és Karácsony Gergely sem veszi fel a közös listán megszerzett mandátumukat, így az ellenzéki pártok jelezték, hogy Dobrev helyére az LMP politikusa Bakos Bernadett, Karácsony helyére pedig a Párbeszéd képviselőjelöltje, Szabó Rebeka ül be a Parlamentbe.

Az önkormányzati képviselőséget országos pozícióra cserélő politikusok megürült helyét be kell tölteni, ezért Zuglóban időközi választás lesz, Kőbányán viszont listáról érkezik valószínűleg egy DK-s politikus a képviselő-testületbe.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük