2024.05.22.

Végre valami jó: az EU a magyarok béremelésén dolgozik

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Megszületett az előzetes megállapodás az európai minimálbérről. Most végre eldől, hogy Orbán a magyar munkavállalók oldalán áll-e.

Az elmúlt órákban újabb történelmi lépéseket tettünk az európai minimálbér-szabályozás bevezetése felé – írja közleményében Dobrev Klára, a DK Európa Parlamenti képviselője.

Megszületett ugyanis az Európai Parlamentben az előzetes megállapodás a minimálbér-szabályozás elfogadásáról. Június 16-án a 27 tagállami miniszterelnökön fog múlni, hogy valóban zöld utat kap-e a szabályozás, amely egyszer és mindenkorra garantálná, hogy ne legyenek másodrendű állampolgárok az Európai Unión belül, hogy a tisztességes munkáért végre Magyarországon is tisztességes bér járjon.

A DK szerint az európai minimálbér-szabályozás munkavállalók millióinak hoz majd nyugodtabb életet, versenyképesebb fizetést, tisztességesebb munkakörülményeket. Egy becsületesen dolgozó magyar ember munkája nem érhet kevesebbet, mint egy osztrák vagy holland kollégájáé, az európai minimálbér-szabályozás bevezetésével pedig véget ér az a korszak Magyarországon, amikor a minimálbér emelése Orbán Viktor személyes kegyeként a miniszterelnök jó kedvén múlik.

Június 16-án a miniszterelnökök tanácsában Orbánnak is színt kell vallania, hogy továbbra is az alacsonyan fizetett, multiknak kiszolgáltatott magyar munkaerőben, vagy a tisztességes bérért tisztességes munkakörülmények között dolgozó, egyenrangú állampolgárokban hisz?


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük