2024.05.22.

A rákos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában senkit sem érhet hátrány! – Járóka Lívia sajtóközleménye

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Az Európai Parlament rák elleni küzdelemmel foglalkozó különbizottsága (BECA) ma megszavazta az átfogó és koordinált rákellenes startégiáról szóló jelentését, és ezzel teljesítette mandátumát. Járóka Lívia, a BECA fideszes tagja rámutatott, hogy a koronavírus-járvány a teljes rák elleni küzdelemre negatívan hatott. „Európai szinten az egyik legfontosabb célunk, hogy a rákos megbetegedések megelőzésében, gyógyításában senkit ne érjen hátrány. Nem lehet a legkirekesztettebbeket sorsukra hagyni. Felvilágosítással, megelőzéssel, célzott szűrőprogramokkal időben felismerhetőek és magas eséllyel legyőzhetőek a rákos megbetegedések” – hangsúlyozta Járóka.

„Szerte Európában sokaknál a megelőző szűrővizsgálatok elmaradtak, ezért betegségüket nem lehetett kellő időben diagnosztizálni, másoknak pedig az életmentő kezelések maradtak el, ezzel is növelve a rák áldozatainak számát. Ugyanakkor az ellátást biztosító munkaerő is a teljesítőképessége határaihoz érkezett. A rendszerben minden érintettre egyaránt figyelnünk kell” – emelte ki Járóka Lívia.

A BECA bizottság a jelentésével az egészségügyi rendszerek ellenállóbbá tételére törekszik, a dokumentum a gyógyszer- és eszközhiány megakadályozására vonatkozó javaslatokat, illetve az ellátórendszerek folyamatos működésének biztosítására vonatkozó javaslatokat is tartalmaz.

A jelentés plenáris szavazása 2022 elején várható.

Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük