2024.05.22.

Romokban az egészségügyet – már ezekre a műtétekre se kerül sor

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A járvány alatt nemhogy fejlődött volna, tovább romlott az egészségügy a Fidesz irányítása alatt. Ami korábban mindenkinek könnyen és aránylag gyorsan elérhető volt az állami szolgáltatásban, most már arra is rengeteget kell várni.

A Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, Varga Zoltán közleményben adta hírül: óriásit nőttek tavaly óta a kórházi várólisták – szürkehályog-műtétre 6 ezerrel többen, csípőprotézisre kétszer annyian várnak.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint a tavalyi, aggasztó szinthez képest is tovább növekedtek a kórházi várólisták. A 2020 májusi számokhoz mérten ma hatezerrel többen várnak szürkehályog-műtétre és megduplázódott a csípőprotézis-operációra előjegyzettek száma is. Ezek rutinműtétek, a pénz- és emberhiány miatt azonban mégsem tudják ezeket elvégezni. Ide vezetett, hogy a kormány még a világjárvány alatt is több mint 4 ezer egészségügyi dolgozót üldözött el az országból.

A Demokratikus Koalíció szerint a járvány és a kormányzati megszorítások miatt a magyar egészségügy mára tetszhalott állapotba került. Hiába fizetjük egész életünkben a TB-t és a különböző adókat, ha bajunk van, akkor jobb esetben is hónapokat, rosszabb esetben éveket kell várnunk a gyógyulásra. Ez mindaddig így is lesz, ameddig a kormány az egészségügyünkön és az egészségünkön spórol, márpedig amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig nem lesz változás. A DK szerint a magyarok április 3-án vehetik a kezükbe a sorsukat, hogy a kormányváltás után végre újra rólunk, tisztességes sokakról szóljon az ország és újra működőképes legyen az egészségügyünk. – írta Varga a DK közleményében.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük