2024.06.12.

Választási csaláson kapták a Fideszt

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Leel-Őssy Gábor, az ellenzék DK-s országgyűlési képviselőjelöltje Békés megye 3. választókörzetében buktatta le ellenfelét:

” Alig pár órája zajlott az ajánlásgyűjtés a hivatalos kampányidőszak első napján, amikor a fideszes Kovács József nemcsak megsértette a választási szabályokat, hanem egyből le is buktatta magát: egy fotót töltött fel Facebook-oldalára, amin az eleki házasságkötő teremben gyűjtötték az ajánlásokat. Mivel törvény tiltja az önkormányzati helyiségekben történő ajánlásgyűjtést, ezért a helyi választási bizottsághoz fordultunk, a beadványunkat azonban azzal az indokkal utasították vissza: bár az látható, hogy a fotó a házasságkötő teremben készült, de az nem, hogy a képen ajánlóívek, vagy csak annak látszó papírok vannak. Amikor azonban a Nemzeti Választási Bizottságnál fellebbeztünk, már azt mondták: nem biztos, hogy a képek valóban a házasságkötő teremben készültek.

A Demokratikus Koalíció és az egységes ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltjeként a Kúriához fordulok a választási csalás ügyében! Elég volt abból, hogy a fideszes kiváltságosok azt hiszik, hogy bármit megtehetnek és rájuk nem vonatkoznak a törvények és a szabályok, amik egyébként vonatkoznak minden Békésben élőre és minden magyarra. A fideszes Kovács József az ajánlásgyűjtés legelső napján megsértette a választási szabályokat, ez pedig nem maradhat következmények nélkül!

A jelöltről itt és itt tudhat meg többet.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük