2024.06.12.

Elveszítheti pénzét, ha ebben a bankban tartja?

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

DK: Tájékoztassák haladéktalanul az ügyfeleket, mi lesz a Sberbankban elveszett lakossági pénzekkel!

Az MNB arról adott tájékoztatást, hogy elrendelték az anyabank, a Sberbank Europe végelszámolását, a Sberbank Magyarország Zrt. súlyos likviditási és tőkehelyzete miatt az MNB is visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét, és elrendelte annak végelszámolását. – írja portfolio.hu.

A Magyar Nemzeti Bank határozatában 7 millió forint értékben maximálta az egy ügyfél által az orosz Sberbank Magyarországon lévő fiókjaiból felvehető forint és ennek megfelelő összegű deviza betétek, illetve egyéb források összegét.

A Demokratikus Koalíció azonnali tájékoztatást követel a kormánytól és a jegybanktól arra, hogy mi lesz a Sberbank magyarországi ügyfeleinek pénzével! A magyar családok jelen pillanatban az orbáni érában kialakult, kritikán aluli gazdasági helyzetben egyébként is totális bizonytalanságban, napról napra nehezebben élnek. Nem lehet veszélyeztetni az ügyfelek megélhetését, megtakarítását, mert a titkolózás és a bizonytalanság beláthatatlan helyzetet fog teremteni Magyarországon! – fogalmaz közleményében Szakács László országgyűlési képviselő (DK), az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Baranya 2. sz. választókörzetében.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük