2024.07.24.

Orbánék beengedték az oroszokat, és jót kaszáltak rajta

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Több mint 1200 orosz állampolgár jutott magyar letelepedési kötvényhez.

Hosszú út vezetett az orbáni külpolitika teljes bukásához, számos Putyin-barát és védhetetlen kormányzati döntéssel. Az egyik ilyen az volt, hogy az Orbán-kormány a letelepedési kötvénybiznisz keretében több mint 1200 orosz állampolgárnak biztosított magyarországi letelepedést, ezzel magyar papírokat és szabad mozgást egész Európán belül, pénzért cserébe, ami nem csak Magyarország, hanem Európa számára is komoly kockázatot jelent, a Putyin-barát Fideszt azonban ez nem érdekelte.

A Demokratikus Koalíció azt követeli az Orbán-kormánytól, hogy tegye félre a Moszkvában kapott Barátságért kitüntetéseket, hozza nyilvánosságra a letelepedési kötvényprogramban résztvevő orosz állampolgárok neveit, és egyesével vizsgálja ezeket felül! Tudni akarjuk, hogy hány orosz kémet, diverzánst és Putyin-közeli oligarchát engedtek be így Magyarországra a kritikátlan Putyin-barátság jegyében! A DK szerint az orbáni külpolitika összeomlása után érdemes levonni a tanulságokat és felülvizsgálni az összes oroszoknak kiadott letelepedési kötvényt, még akkor is, ha ez a Kremlnek nem tetszik.

A DK követeli az 1200 orosz nevének nyilvánosságra hozatalát, és a letelepedési kötvények azonnali felülvizsgálatát! – nyilatkozta Varju László
a DK alelnöke, az egységes ellenzék DK-s országgyűlési képviselőjelöltje.

Sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán megtekinthető: https://www.facebook.com/dk365/videos/1219557031908024


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük