2024.06.12.

Hihetetlent léptek az ukránok

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Ilyen még nem volt a világtörténelemben. Az ukránok eddig is erkölcsi fölényben voltak az oroszokkal szemben honvédőként, de ezzel a lépéssel morálisan nullára radírozták Putyint, és még az orosz elnök hazai népszerűségének is adtak egy komoly pofont.

Ukrajna ugyanis hajlandó visszaadni a fogságba esett orosz katonákat – ha az édesanyjuk jelentkezik értük. Telefonos forródróton és e-mail is tudnak a katona gyermeküket féltő anyák az ukránokhoz fordulni, aki egyrészt tájékoztatást adnak róla, hogy a keresett személy náluk van-e vagy tudnak-e a haláláról, illetve megmondják, hol tudják „átvenni” a fogságba esetteket.

Az országba való belépéshez ajánlott útvonalat is biztosítanak a civilként érkező orosz édesanyáknak, aki Lengyelország felől tudnak biztonságosan belépni az országba.

Zseniális húzás ez az ukránok részéről. Komoly belpolitikai pofon Putyinnak, hogy az orosz katonákkal az ukránok bánnak humánusan, illetve hogy számottevő orosz civil lakosság, bátor asszonyok fognak elindulni Ukrajnába – hiszen melyik édesanya ne kockáztatná akár az életét is gyermekért.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük