2024.04.22.

Senki nem gondolta, hogy ezt meglépi Orbán

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Elkaszálta a Fidesz, hogy csak úgy lehessen kilépni a NATO-ból, ahogy be is léptünk: népszavazással.

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, az Igazságügyi bizottság tagja az Igazságügyi bizottság ülését követően tartott sajtótájékoztatót követően arra emlékeztetett, hogy a magyar nép 1997. november 16-án népszavazáson döntött arról, hogy a NATO tagja lesz, és ezzel biztosítja hazánk biztonságát és a békét. A népszavazáson több mint négyötödös többsége volt a csatlakozásnak, a referendumon részt vettek 85%-a szavazott arra, hogy NATO-tagok legyünk. Mégis, a fideszes alaptörvény a jelenlegi formájában lehetővé teszi, hogy Orbán Viktor akár az emberek megkérdezése, népszavazás kiírása nélkül, egyetlen parlamenti szavazással úgy döntsön, hogy Magyarország elhagyja a NATO-t.

A Demokratikus Koalíció és az egységes ellenzék, az Egységben Magyarországért ezért alaptörvénymódosítást kezdeményezett, hogy csak akkor lehessen kilépni a NATO-ból, ha erre a magyar nép népszavazáson ad felhatalmazást. A Fidesz azonban leszavazta az ellenzék javaslatát, és ezzel az orosz érdeket választotta a magyar helyett. Orbán Viktor továbbra is azt szeretné, ha a magyarok megkérdezése nélkül is kiléptethetné hazánkat a NATO-ból, ha a Kremlből ezt kéri tőle a főnöke. Ez egy történelmi döntés és történelmi szégyen, ilyet csak orosz bábkormányok csinálnak a saját hazájuk ellen. Mi, az Egységben Magyarországért továbbra is az EU-t és a NATO-t tartjuk elsőszámú szövetségeseinknek, hiszen Ukrajna példáján látjuk, hova vezet, ha egy ország nem élvezi a NATO védelmét – mondta zárásként a DK pártigazgatója.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük