2024.04.22.

Tűpontosan látja Czeglédy Csaba, mi vár ránk

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Czeglédy Csabát, a DK fenegyerekét nem véletlenül támadja megállás nélkül a Fidesz, mindig tűpontosan írja le, mi is a helyzet. Így van ez most is, Facebookon közölt helyzetelemzését változtatás nélkül tesszük közzé:

„Az oroszok által kirobbantott háború gyökeresen változtatta meg az életünket. Mire éppen nagyjából két év után kilábaltunk volna a világjárványból, ami felborított mindent, és hozzátartozóinkat, barátainkat veszítettük el miatta, a jövőnk újra bizonytalanná vált.

Miközben bombázzák a szomszédos országot, százezren menekülnek hozzánk, lehetetlen a jövőt tervezni. Az infláció eddig is megkeserítette az életünket, de most a forint is elszállt (tegnap már 386 forint volt egy euró), ami további drágulásokhoz vezet. Nem beszélve arról, milyen függő helyzetben vagyunk az orosz gáztól és annak árától.

Mindeközben zajlik az országgyűlési választás kampánya. Őszinte leszek, a közös sorsunk alakulása, hogy lesz-e újra béke, jobban foglalkoztat annál, mi lesz az eredmény április harmadikán.

Többektől is hallom, hogy most egy erős kezű vezetőre van szükség, és tartanak a változástól, annak kiszámíthatatlanságától. Olyanok is mondják, akik nagyon nem szeretik a Fideszt.

Mit tett az erős kezű, mindig magabiztos, sokszor oly’ dölyfös Orbán? Tizenkettő éven át dörgölőzött Putyinhoz, jó példaként hivatkozott Oroszországra, nem a nyugathoz, hanem a kelethez vitte közelebb hazánkat. Hosszú oldalakon keresztül lehetne sorolni mindazt, ami ellen a mostani ellenzék konzekvensen tiltakozott.

A putyinista, oroszbarát kormányunk és az őket kiszolgáló propagandisták meg is zavarodtak a háború kitörésekor. Pár nappal előtte még gúnyosan nyilatkoztak mindazokról, akik azt állították, hogy Putyin meg fogja támadni Ukrajnát. Az első napokban még az volt a kormánypárti narratíva, hogy Ukrajna mellé állni hazaárulás, a támadást maguk az ukránok provokálták ki, meg is érdemlik a sorsukat.

Aztán megérkeztek az első közvéleménykutatások, amelyekből egyértelműen kiderült számukra, hogy a többség elítéli az oroszokat és mindenki fél a háborútól.

Orbán azóta mást sem csinál, mint a békét hirdeti. Népszerű álláspont, ugyanis mind békét akarunk.

Azonban ez az ember az elmúlt tizenkettő évben rossz irányba vezette hazánkat. Minden tiltakozás, minden észérv ellenére kiszolgáltatott bennünket a Putyin vezette Oroszországnak.

Orbán nem változott meg. Széles mosollyal veri át a békére vágyókat.

Ha marad, nem lesz változás. Sodródunk tovább keletre.”

 


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük