2024.05.22.

Atyaég, ennyi a magyar honvédség: gond nélkül átrepült felettünk egy katonai drón

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Éjszaka Zágrábban lezuhant egy nagy valószínűséggel katonai Tu-141 „Strizh” felderítő drón. Ez egy hatalmas eszköz, nagyobb, mint egy Gripen vadászgép, súly több, mint 6000 kg.

A felderítő gépnek semmi köze Horvátországhoz. Zoran Milanović horvát elnök nyilatkozata szerint mielőtt belépett volna a légtérükbe a drón, átrepült Magyarország felett, ami 40 percen át tartott. A The War Zone  oldal információ szerint ilyen eszközzel kizárólag Ukrajna rendelkezik, viszont az eszköz orosz gyártmányú, tehát Oroszországnak is kell lennie belőle.

Az esetre egyenlőre nem érkezett hivatalos magyarázat, az ukrán kormány tagadja, hogy az ő eszközük lett volna a drón, úgyhogy jó eséllyel egy orosz katonai eszközzel van dolgunk. Mindenesetre elég ijesztő, hogy ez megtörténhetett, és a magyar honvédség nem szedte le a gépet az égről az országhatárnál.

fotók: twitter


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük