2024.06.12.

Hatalmas a pánik a Fideszben, már a tanárokat fenyegetik

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A Népszava beszámolója szerint tömegesen érkeznek olyan jelzések a pedagógusszervezetektől, hogy a tankerületi központok utasítják az iskolaigazgatókat jogellenes intézkedésekre, valamint olyan utasítások kiadására, amelyek megakadályozzák, hogy a pedagógusok érzékelhető sztrájkot tudjanak szervezni az iskolákban.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a tankerületek és az Emberi Erőforrások Minisztériuma sürgősen hagyjon fel a pedagógusok fenyegetésével és megfélemlítésével! Az Orbán-rezsim oktatáspolitikája, a pedagógusszakma kisemmizése az, ami odáig vezetett, hogy a pedagógusok sztrájkba kezdjenek, ez pedig kizárólag a kormány lelkén szárad.

Nem tilthatják meg mondvacsinált indokokkal a sztrájkot, és nem büntethetik a pedagógusokat, akiknek a problémáit eddig szorgosan a szőnyeg alá söpörték. Az április 3-i választás után felálló új kormány fogja visszaadni a pedagógusok megbecsülését, Orbánék pedig a maradék három hétre fogják vissza a fenyegetőzést, mert ártottak már pont eleget. – áll Dr. Varga István egyetemi oktató, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje közleményében.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük