2024.07.24.

Őrjöng Orbán: ezt nem látta jönni

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Orbánt minden nap meglepi a valóság, a választások közeledtével kezd szétesni. Ezt se látta jönni: az USA megelégelte Putyin feszítését, és tovább szorított a medvén: berekesztette az orosz olaj-, földgáz- és szénimportot, tehát nem vesz többet ezekből Oroszországtól.

Ezzel Oroszország a tönk szélére került, és az összeomlás fenyegeti. Utolsó komoly pénzügyi forrásai az európai országok, akik szintén olajat és földgázt vesznek tőle. A piac kereslet-kínálat szabályai szerint, ha valamiből túlkínálat van, annak csökkeni fog az ára. Márpedig az oroszoknak most lett hirtelen felesleg olaja, földgáza és szénje, amin fontos lenne gyorsan túladni, mert a pénz nagyon kell a háború miatt.

Mindezekből két dolog következik:

  1. Oroszország biztosan nem zárja el a csapokat Európa felé, hiszen az olajért és földgázért kapott pénz az utolsó tápláló csermely.
  2. Csökkeni fog az orosz olaj és földgáz ára Európában – kivéve Magyarországon a földgáz, mert mi fix áron vesszük azt.

A nagy kérdés viszont nyitva van még: mi lesz, ha összeomlik Oroszország?


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük