2024.07.24.

Kihullott még két láb PAKS 2 alól – meg lehet még így építeni?

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Bár a kormányzati struccpolitika nem szeretne tudomást venni róla, most már sok okból tűnik biztosnak, hogy nem épül meg Paks 2. A paksi beruházást hitelező orosz bank uniós szankciók alá került, a Roszatommal kapcsolatos szankciókat a Fidesz is megszavazta az Európai Parlamentben, a paksi fejlesztéshez pedig nyugati alkatrészek is kellenek. A GE szállítaná az erőmű turbináját, a Siemens az erőmű rendszerirányításáért felelne, de ehhez azzal a Roszatommal kellene együttműködniük, amely újabb lehetséges szankciók kereszttüzében áll.

A Demokratikus Koalíció szerint megbukott a kormány elmúlt 12 évének legnagyobb terve, a Paks 2-ről szóló orosz beruházás. Nyilvánvaló, hogy a kormány jelenlegi egyetlen célja, hogy legalább a választásig eltitkolja a bukást, és úgy tegyen, mintha Paks 2-vel minden a legnagyobb rendben lenne. Ez hazugság, a kormány nem fog tudni atomerőművet építtetni az oroszokkal. A DK felszólítja a kormányt, hogy mostantól egyetlen forintot se költsön a paksi beruházás előkészítésére, ne adjon pénzt a fideszes oligarcháknak Paks 2-re hivatkozva, hiszen az eddigi konstrukcióban ez biztosan nem fog megépülni! – közölte  Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán nézhető vissza: https://www.facebook.com/dk365/videos/1174406276432782


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük