2024.04.22.

A Kutya Párt beismerte: ismeretlenek hozták az ajánlásaikat

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A Kutya Párt ezen története (is) a Fidesszel kezdődik. Az állampárt kormánypárt ugyanis felszólította a szavazóit az ajánlásgyűjtéskor, hogy írjanak alá az ellenzéki összefogás jelöltjein kívül mindenkinek, Gattyánéknak, Gödényéknek, Iszoméknak és persze a Kutyáknak is.

Ez persze elég ciki lett a Kutya Pártnak, se tagjai, se szavazói nem rajongtak a Fidesz támogató gesztusáért, ezért muszáj volt lépni:
egy köteg aláírást nem adtak le, mert „gyanúsnak” találták őket, feljelentést is tettek az ügyben. Persze, azt nem tudni:

  • ezek az ívek honnan jöttek,
  • megvoltak-e már az előtt is, hogy a Fidesz támogatásra bátorított,
  • beadták-e volna őket, ha nincs a Fideszes támogatás,
  • valójában nem úgy keletkeztek-e az ajánlások, mint a kamupártoknál?

És lám, így is sikerült a Kutya Pártnak állítani 80 (!) önálló jelöltet, meg is kapták a cserébe járó 587.000.000 forint támogatást.

Hogy s hogy nem, miután lezajlott a jelöltállítás, eszükbe jutott, hogy jajj, volt egy körzet, ahol még voltak gyanús aláírások, és körítettek hozzá egy igazolhatatlan történetet is, miközben egyértelműen beismerték: ismeretlenek több helyen is gyűjtöttek nekik. Visszaléptették a jelöltjüket, és mivel így csak 79 indulójuk maradt, vissza kellett fizetniük 117 milliót, így végül 470 millióból gazdálkodhatnak a kampányban, erről írtak egy mártírkodó posztot.

Ügyes marketing fogás volt tőlük, de az ügy súlyos kérdéseket vet fel:

  • mióta tudják, hogy bizonytalan eredetűek az aláírások,
  • miért adták be, ha ezt tudták,
  • miért most ismerték el,
  • és a legfontosabb: hány „ismeretlenek által gyűjtött” ajánlást adtak le?

Ez az álszent húzás jól mutatja: a Kutya Párt valóban hatalmat akar és semmitől sem riad vissza. Honnan is ismerős ez a mai magyar politikai életből?


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük