2024.07.23.

Így segítsen neked Orbán Viktor – megalázó helyzetben a menekülők

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Nem egy történet látott napvilágot arról, hogy az Ukrajnából menekülőknek még a pályaudvarokon lévő mosdóhelyiségekhez is a civilek adják össze az aprópénzt, hiszen az ukrán hrivnyát senki sem fogadja el az országban. De felháborító az is, hogy bár a MÁV beharangozta, hogy a járataikon ingyen utazhatnak a menekültek, de a 3 eurós helyjegyet mégis meg kell váltaniuk a nemzetközi vonatokra. Mivel erről tájékoztatást sem kapnak, így a vonaton kerülnek gyakran megalázó helyzetbe, ha csak – úgyszintén jószándékú civilek – ki nem segítik őket.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, intézkedjenek arról, hogy a helyjegy is legyen ingyenes az érintettek számára! Szégyen, hogy a MÁV kőkemény eurókat fizettet az Ukrajnából menekülőkkel a helyjegyekért. Alapvető probléma a szervezetlenség, a fejetlenség az országban, Orbánék logikátlan döntéseinek mi is áldozatai vagyunk. De elfogadhatatlan, hogy a háború elől menekülőket ilyen megalázó helyzeteknek teszik ki, és sürgős intézkedésekre lesz szükség, mert a helyzet magától nem fog megváltozni!


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük