2024.07.23.

Amikor egy pillanatra felsejlik az eltitkolt valóság – váratlan fordulat történt Szibéria felett

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A közemberek szintjére ritkán jut el a valóság, ami ténylegesen történik politikusok tárgyalásain, mindig csak „hivatalos” magyarázatokat, sajtótájékoztatást, irányított kommunikációt kapunk. Miközben mindenki tudja, hogy ennél többnek kellett történnie. Elég csak Orbán Viktor legutóbbi találkozására gondolnunk Putyinnal, ami 5 órán át tartott, de amit elmondtak róla, ahhoz elég lett volna egy telefonbeszélgetés egy moszkvai és egy budapesti, minisztériumi osztályvezető között. Magukból a történésekből viszont kiolvashatóak információk.

Az is nagyon beszédes, ami Oroszország és Kína között történt március 15-én. Előzményként érdemes tudni, hogy a világ nagyhatalmai közül mindenki gyorsan, látványosan elfordult Oroszországtól és szankciókat vezetett be ellene, kivéve Kínát. Kína nem tett ilyen elhatárolódást, inkább kivárt, mi lesz ebből. Oroszország el kezdett Kína felé nyitni, hogy a nyugti importot kínaival helyettesítse, amit a sajtóba megjelent hírek alapján Kína visszautasított – de látványos elhatárolódást, szankciókat nem léptett életbe, vélhetően bizonyos területeken tart fenn együttműködést Oroszországgal.

Beszélni bizonyosan beszélnek. Az oroszok nagyon szeretnének valamit Kínától, március 15-én személyesen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szállt repülőre és indult el Peking felé. De történt valami 2800 km alatt, mert végül visszafordult, és nem jutott el Pekingbe!

Hogy mi változott meg pár óra alatt – ezt jó eséllyel sose fogjuk megtudni. Ami biztos, hogy Oroszország nagyon nyomul Kínánál, aki nem zárkózik el ettől, de mintha mégiscsak jobb üzletnek tűnne számára nem Oroszország felé mozdulni. Mert ne legyenek kétségeink, Kína ezt a háborút kizárólag a saját érdekében akarja felhasználni.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük