2024.07.23.

1-es kapott Orbán a budapestiektől

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Míg Orbán a saját kampány-sztár-parádéját nyomja, mióta kitört a háború a szomszédban, addig a valóságban megint csak üres beszéd volt minden szájhősködése: a menekülteket a legkevésbé sem látta el az állam, a budapesti pályaudvarokon civil önkéntesek segítették a menekülteket, ellátásukban és elszállásolásukban is ők és a budapesti önkormánymázatok, különböző társadalmi szerveződések segítettek.

Majdnem egy hónapnak kellett eltelnie, hogy végre képes legyen az állam ellátni feladatát: létrehoztak egy pályaudvarokon kívül tranzitvárót, ahová az Ukrajnából menekülők érkeznek és ahol minden szükséges segítséget megkaphatnak. Hogy ez hogy fog működni, kiderül, de az eddigi teljesítményt látva nem vagyunk túl bizakodók.

Ebből is látszik: valódi problémák megoldására Orbán Viktor teljesen alkalmatlan, önimádó műsorával kizárólag akadályozza a szakhatóságok munkáját, akik hivatottak ilyen helyzetek kezelésére. És ami szintén egyértelmű: Budapestet teljesen elengedte a minielnök, már a látszatra se próbál adni, tudja, hogy itt már nem terem fű neki.

Mindezt pedig tudják a budapestiek, és fel vannak háborodva, hogy Orbán nem tett semmit a menekülthullám kezelésére, míg ez ellenzéki vezetésű főváros és kerületek példás együttműködésben és együttérzéssel oldották meg a helyzeteket. Nem is lesz kérdés április 3-án,  Budapest hova teszi az X-et.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük