2024.06.12.

Szorul a hurok Orbán nyaka körül

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Nem lehetett ma könnyű napja Orbánnak, két rossz hír is jött nyugatról:

  1. Két hete döntött az Európai Parlament, hogy létrehoznak egy bizottságot, amely az izraeli kémszoftver használatát vizsgálja. Ennek a bizottságnak lett most főtagja Rónai Sándor, a DK EP-képviselője. A testület azt vizsgálja, hogy a tagországok kormányai, így az Orbán-kormány, sértettek-e uniós jogot a Pegasus nevű kémszoftver használatával.

    Magyarországon Orbánék hónapok óta titkolják, kik azok az újságírók, politikusok, akiket lehallgattak a kémszoftver segítségével. Rónai Sándorék feladata most az lesz az Európai Parlamentben, hogy kiderítsék, visszaélt-e az Orbán-kormány a kémszoftverrel és használták-e azt politikai célokra. A DK szerint egyetlen uniós országban sem maradhat következmények nélkül az, ha egy kormány saját állampolgárait figyeli meg mindenféle bűncselekmény gyanúja nélkül, illegális eszközökkel. Orbán Viktor nem titkolózhat tovább a legsötétebb diktatúrákból ismerős nemzetközi botrányban.

  2. Tavaly az Orbán-kormány arra hivatkozva utasította vissza az uniós hitelkeret lehívását, hogy nincs rá szükségünk, hiszen a magyar gazdaság jól teljesít. A visszautasítás valós oka azonban inkább az lehet, hogy a kormányzati korrupció mértéke miatt biztosan nem kapnánk meg ezt a pénzt. A kormány most mégis levelet írt az Európai Bizottságnak, hogy szeretne hozzájutni a pénzhez, ez azonban nem fog sikerülni, ahogy Orbánék a többi, korrupció miatt felfüggesztett támogatást sem kaphatják meg.

    A DK szerint, ha a Fidesz marad kormányon, akkor Magyarország továbbra sem fog uniós pénzeket kapni, ezért Orbán Viktor megszorításokat fog végrehajtani. A DK szerint csak az egységes ellenzék győzelme tudja garantálni, hogy Magyarország hozzá fog jutni az uniós pénzekhez, és nem lesznek megszorítások. Aki április 3-án a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz, ezért azt kérjük, hogy aki megszorítások helyett az uniós pénzek újraindítását szeretné, szavazzon az egységes ellenzékre! Nem kérünk sem Orbán Viktorból, sem a megszorításokból, mi meg fogjuk kapni azokat az uniós támogatásokat, amikhez Orbán Viktor nem jut hozzá.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük