2024.07.23.

Budapestieknek: figyelmeztetést adott ki a Vízművek

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Szokás szidni a közszolgáltatókat, de vannak köztük kiválóan működők is – a Fővárosi Vízművek például ilyen. Az alábbi felhívást tették közzé, ami valamennyi budapestinek fontos lehet:

Március 28-tól zavarossá válhat a vezetékes víz Budapesten ❗
? Átmenetileg két ivóvízszállító vezetéket is ki kell zárnunk az ivóvízhálózatból. Képzeljetek el két akkora csövet, melyek közül az egyik felnőtt ember méretű, a másik pedig egy serdülő magasságával ér fel! Ilyenekből nem is egy található a több mint 5000 km hosszúságú hálózatunkon. Ők az úgynevezett főnyomócsövek. Ha eltörnek, nagyon komoly károkat tudnak okozni. Szerencsére most még csak vízfolyást tapasztaltak szakembereink az egyik csatlakozásnál, de a hibajavítás nem halasztható tovább. Március 28-ától, hétfőtől egy ideig nem szállít vizet az az 1600 mm, illetve 1400 mm átmérőjű vezeték, amelyek közös szakaszán keletkezett sérülés.
? Hosszas előkészítő munka és gondos számítások után kezdenek hozzá kollégáink a várhatóan 15 napig tartó javításhoz. Azért, hogy a víz továbbra is az egész városban folyjon a csapokból, meg kell változtatni a budapesti ivóvízhálózat úgynevezett betáplálási pontjait, vagyis hogy a különböző területek alatt húzódó vezetékek honnan kapják a vizet. És ahogy ez megváltozik, átalakul a vezetékekben a víz áramlásának iránya is. A beavatkozás következtében pedig mind a pesti, mind a budai oldalon vízzavarosodást tapasztalhattok majd. Ez természetes kísérő jelenség, nem befolyásolja az ivóvíz minőségét.
Csak hagyjátok néhány percig pihenni a vizet a pohárban vagy a kancsóban, vagyis engedjétek ülepedni, és utána nyugodtan megihatjátok. ?
Köszönjük a türelmeteket és megértéseteket! ? Ígérjük, hogy mindent megteszünk azért, hogy minél előbb ismét kristálytiszta vizet ihassatok a csapból. ✅
Az eredeti poszt alatt minden kérdésre, hozzászólásra korrektül válaszolnak, ha kérdése/észrevéte van, ott is tud írni nekik.
Egyébként érdemes végigolvasni a kommenteket is a közlemény alatt, színvonaltalan embereknek is frappáns és korrekt válaszokat adnak.

Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük