2024.07.23.

Ekkora suttyó tahóságot rég mondott Orbán – érzi már a vesztét?

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Történt a héten, hogy Európa nagy nyilvánossága előtt került vérciki helyzetbe Orbán Viktor, amikor Volodimir Zelenszkij a NATO nagygyűlésen az alábbi szöveggel fordult felé:

„Figyelj, Viktor, tudod mi megy most Mariupolnál? Kérlek, menj a vízpartra, nézd meg azokat a cipőket, és akkor rájössz, hogy megint megtörtént a népirtás a világban. És ez az, amit Oroszország művel. Mariupolban ugyanilyen cipők vannak, és ugyanilyen emberek. Felnőttek, gyerekek, nagyszülők. Ezrek, és ezrek mentek már el. És te hezitálsz, hogy szankciókat vezessetek-e be vagy sem? És habozol, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy sem? És habozol, hogy kereskedj-e Oroszországgal vagy sem? Nincs idő tétovázni. Itt az ideje, hogy máris döntsetek. Hiszünk bennetek, szükségünk van a segítségetekre. Hiszünk az embereitekben. Bízunk az Európai Unióban, és abban, hogy a döntő pillanatban Németország is velünk lesz”

Ez persze betalálta Orbánt, égett mit a Reichstag. De ott nem mert semmit mondani erre.

Idehaza bozóttűzként terjedt el a híre a beégésnek, ilyenkor kell valamit mondani, hát azzal ált elő Orbán a Kossuth Rádióban vasárnap reggel:

„Én jogász vagyok, abból a tudásból élek, amit a jog világában gyűjtöttem. Aki pedig színész, az azzal a tudással dolgozik, amit színészként gyűjtött össze.”

Ez a bődületesen bunkó, érdemi válasz nélküli, kocsimai visszaszólás még a mindig higgadt és érvelő Gábor György filozófust is felbőszítette, így reagált a kijelentésre:

„Egyrészt Ronald Reagan is színész volt, csak mondom.
Másrészt ostoba vagy, tudatlan vagy, és maga vagy az intellektuális deficit: annyit sem tudsz, hogy az általad lenézett színész, akárki legyen is az, egyet egészen biztosan nem tehet: nem hazudhat, nem alakoskodhat, mert ha azt teszi, az az első mozdulatakor, az első megszólalásakor kiderül, s vagy kiröhögik, vagy lefütyülik a színpadról.
Harmadrészt, te barátom, sem jogász nem vagy, sem színész.
Csak egy velejéig romlott, ócska, hazug ripacs.”
Sajnos nagyon igaza van.

Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük