2024.07.23.

Zelenszkij nem viccel: bevitt még egy gyomrost Orbánnak

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Elkövetkezett ez az idő is: Orbánnak nem képzeletbeli bábokkal kell szájkaratéznia, hanem valódi helyzetekben kéne helyesen és jól dönteni – és ha nem teszi, bizony jönnek a pofonok.

Már múlthéten is durván beégette MiniPutyint a világ nyilvánossága előtt az ukrán elnök, amikor az alábbi szöveggel szólította meg a brüsszeli csúcson:

„Figyelj, Viktor, tudod mi megy most Mariupolnál? Kérlek, menj a vízpartra, nézd meg azokat a cipőket, és akkor rájössz, hogy megint megtörtént a népirtás a világban. És ez az, amit Oroszország művel. Mariupolban ugyanilyen cipők vannak, és ugyanilyen emberek. Felnőttek, gyerekek, nagyszülők. Ezrek, és ezrek mentek már el. És te hezitálsz, hogy szankciókat vezessetek-e be vagy sem? És habozol, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy sem? És habozol, hogy kereskedj-e Oroszországgal vagy sem? Nincs idő tétovázni. Itt az ideje, hogy máris döntsetek. Hiszünk bennetek, szükségünk van a segítségetekre. Hiszünk az embereitekben. Bízunk az Európai Unióban, és abban, hogy a döntő pillanatban Németország is velünk lesz.”

Nem is tudott erre mit mondani Viktor hirtelen, pár nappal később próbálta menteni a szégyenteljes pillanatot szavazói előtt azzal a tahóskodással, hogy azt mondta Volodimirre, csak egy színész. De ezt csak persze itt a szűk országhatárokon belül, magyarul, nehogy visszajusson a nemzetközi terepre.

Zelenszkij viszont komolyan gondolja, hogy Orbán az orosz érdekeket szolgálja, és hangot is ad ennek minden lehetséges formában. Kedden a dán parlament képviselőinek tartott beszédében így fogalmazott:

„Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait.”

Szükség is van rá, hogy minden lehetséges fórumon elhangozzon az igazság, Orbánék gátlástalan hazudozásairól egyszer és mindenkorra le kell rántani a leplet.

Az eredeti felvétel angol felirattal itt nézhető vissza:

No Title

No Description

 

 

 


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük