2024.07.23.

Ezt elszúrták Orbánék, sok családosnak most lesz elege

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Évek alatt felpörgette a kormány a családok támogatását: jött a CSOK, a nagycsaládos autó támogatása, adókedvezmény, stb. Az ingatlanárak elszabadulásával pedig megérkezett a következő nagy találmány: a zöld hitel.

A zöld hitel azt tudja, hogy elég komoly összeget lehet vele igénybe venni (CSOK-kal együtt akár 70.000.000-t is), nagyon alacsony kamattal kínálják (fix 2,5%) és akár 25 év is lehet a futamidő. Vannak ehhez ugyan ‘zöld’ feltételek, nagyon energiahatékony és takaros, újépítésű ingatlant lehet belőle venni vagy építeni, de így hatalmas érdeklődés övezte a családosok és fiatalok körében.

Van viszont egy hatalmas buktatója: Orbánék maximalizálták a zöld hitelekre fordítható keretet, tehát csak azok kaphatnak ilyet, akik a sor elején állnak. És most jött a fekete leves: a nagy érdeklődés miatt rekord sebességgel, már a választások előtt elfogyott a zöld hitelekre fordítható pénz, mivel a bankok március végén felfüggesztették ezt a hitelfajtát, nem lehet már igényelni. De még ha erre netán számított is az érdeklődők egy része, arra biztos nem készült senki: a már beadott, a bank által jóváhagyott hitelekre se biztos, hogy lesz központi fedezet!

Úgy fest, sok családosra vár az a hidegzuhany: már csomagolják össze cuccaikat, amikor kiderül, hiába fogadta el a bank a hitelkérelmüket, végül mégsem kapnak hitelt álmaik otthonára. És ami a legborzasztóbb: egyetlen igénylő sem tudja, hogy őt ez érinti-e, tehát sikerült több ezer családot a lakhatási  bizonytalanságba löknie Orbánnak.

Keserű ébredés ez egy szétlopott országban, ahol leginkább az államban nem lehet megbízni.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük