2024.06.12.

Fontos térképet készült el végre: itt az ellopott közvagyon, amit vissza kell szerezni április 3. után

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A közvagyon elvesztette közvagyon-jellegét – mindenki tudja, aki nem dugja homokba a fejét, hogy ez lett a Fidesz legfőbb politikája. De mindez nyomon is követhető, erről készített egy kiváló térképet a K-monitor csapat, amely az www.eltettek.hu oldalon vizsgálható.

A kiváló csapat így jellemzi az oldalt:

Már nem a miénk: eltették a közvagyont

Sokak figyelmét elkerülhette, hogy a járvány leple alatt ezer milliárd forint értékű állami vagyon került át ingyenesen a kormánypárthoz kötődő alapítványokhoz. A kuratóriumok élére többek közt olyan személyek kerültek, mint Csányi SándorLázár JánosVarga JuditDemeter SzilárdVarga Mihály vagy Orbán Balázs. Egyetemek, földek, kastélyok, üdülők, kollégiumok, sportpályák, irodaházak váltak köztulajdonból egy magánjogi szereplő tulajdonává a Parlament kétharmados döntései nyomán.

Az alapítványok vezetőit a jelenlegi kormány nevezte ki, de a kurátorokat egy későbbi kormány már nem tudja leváltani. A puccsszerű vagyonkiszervezés valódi célja nem a kulturális-oktatási javak hatékonyabb kezelése, az intézmények függetlensége és stabilitása volt, hanem a jelenlegi politikai elit bebetonozása egy esetleges választási vereség esetére.

Interaktív térképen mutatjuk be az alapítványi tulajdonba került ingatlanvagyont.”

Fontos térkép lesz ez április 3. után: az új kormánynak ezeket a közvagyonokat vissza kell szereznie, nem is kérdés.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük