2024.07.23.

Kiderült: ezeken a helyeken kell szavazatvásárlásra számítani

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Ha valahol csalnak a választáson, megvásárolják a szavazatokat és elviszik a delikvenseket az urnákhoz, annak egyértelműen látható jelei vannak – ezt derül ki a Választási földrajz elemzéséből, amelyet a 2018-as adatok alapján készített.

A szakértők négy tényezőt szűrtek ki, amelyek alapján nagy biztonsággal felismerhető a szavazatvásárlásra épülő választási csalás:

  • a napközbeni részvétel adataiban kiugró értékek tapasztalhatóak, azaz hirtelen nagyon sok választó jelenik meg a szavazóhelyiségekben.
  • Valamelyik egyéni jelölt támogatottsága meghaladja a 60 százalékot.
  • Az egyéni jelöltre leadott szavazatok száma magasabb, mint annak pártjára leadott voksoké.
  • Az átlagosnál magasabb a rontott szavazatok és a hiányzó szavazólapok aránya.

Azt is jól tudták lokalizálni, milyen jellegű településeken és pontosan merre voltak 2018-ban is ilyen visszaélésre utaló nyomok, és ezek alapján most hol várható ugyanez. A szavazókörök leválogatása után 493 szavazókört kaptak ezzel a módszerrel. Ezek többsége (52 százalék) az ezer főnél alacsonyabb népességű településeken van.

Minden ráció szerint Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna megyék ezer főnél alacsonyabb lélekszámú települései a legveszélyeztetettebbek, de Csongrád-Csanád, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Pest, Somogy és Veszprém megyékben, sőt Budapest 8. és 9. kerületében is előfordulnak választási csalások.

Ezer főnél kisebb lélekszámú települések Magyarországon, forrás: terport.hu.

A szavazatvásárlásos választási csalások leleplezésére és kivédésre régóta készül az Egyesült Ellenzék, ezen a voksoláson az ország valamennyi szavazókörében felkészült ellenzéki megfigyelők fogják fülön csípni a csalókat, hiába próbálta a Fidesz minden lehetséges eszközzel ellehetetleníteni őket, ráadásul a nemzetiközi megfigyelők is rekordszámban lesznek jelen az országos számos pontján.

 


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük