2024.06.12.

Választás előtt: a keresztények és a Fidesz

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Valláson kívülről régóta egyöntetűnek látja a társadalom az egyházak, és általuk a keresztények helyzetét a NER-ben: összefonódtak, egyértelmű haszonélvezők, aki saját erkölcsi szabályaikat is sutba dobják egy kis suskáért, előjogért, épületért, vidáman asszisztálnak a demokrácia és független intézmények felszámolásában. Kétségkívül rengeteget tettek különböző egyházak vezetői azért, hogy az átlagember a kereszténységet egy politikai kamuflázsnak tartsa, semmi többnek.

Ezt a véleményt elég jól támasztja alá Balog Zoltán államminiszter-püspök-Istenmagyarországifőhelytartója, akinek vezetésével a Református Egyház az alábbi, propaganda minisztériumi által készített Nyilatkozatot tett közzé:

„Azt kérjük és javasoljuk, hogy azokat támogassák szavazatukkal, akik kiállnak a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett. Azokat támogassák szavazatukkal, akik a nemzet szuverenitásáért és gyarapodásáért dolgoznak. Azokat támogassák szavazatukkal, akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést, a hit- és erkölcstant, az idősek és betegek gondozását.
A népszavazás kérdéseire gyermekeink védelme érdekében egyházunk biblikus tanítása és a józan ész alapján válaszoljunk „NEM” szavazatunkkal. Ez a döntésünk családjaink és a következő nemzedékek életét is befolyásolja.”
Viszont vannak bőven példák arra is, hogy az egyháziak nem értenek egyet ezzel az irányvonallal, és hangot is adnak ennek. dr. Beer Miklós, római katolikus pap és a Váci egyházmegye nyugalmazott püspöke beszélgetett Márki-Zay Péterrel, ahol felidézte, hogy 2014-ben még a Fideszre szavazott, utána kezdte érezni azt, hogy „itt már nem arról van szó, amiért mi lelkesedtünk és amit jónak tartottam”. – Ami főképpen zavar, hogy állandóan azt halljuk, hogy keresztény kormány vagyunk, a keresztény Magyarország védelmezői. És hát az ember egy kicsit elbizonytalanodik, hogy ezek mi a keresztény értékeink – mondta a Magyar Hang beszámolója szerint.
Másik fontos példa Bolba Márta, 8. kerületi evangélikus lelkész, aki jó ideje kampányol a NER ellen, legutóbbi posztjában ezt írta:
„Egyházi emberként felháborít, hogy egyházi vezetőimet és kollégáimat gúzsba köti az egyházi intézmények függése. A kegyek, nem a kiszámítható finanszírozás országa lettünk.
Ezért mindenki, aki forráshiányos, a kegyek osztójának rezdüléseit figyeli.
Ez az egyházat veszélybe sodorja. Az egyház csapdában van. Az egyház nem szabad.
Egyházi emberek, intézményvezetők, gyülekezetvezetők fenyegetettség alatt gyávák ellent mondani – lelkiismereti kérdésekben is – a regnáló hatalom aktuális álláspontjának. Semlegességük megalkuvás. Ellentmondásaikat személyes beszélgetésekre tartogatják, a nyilvánosság elől elrejtik. Hallgatásukkal botránkozásokat okoznak. Nem mondják ki hangosan, hogy félnek, hogy Iványi sorsára jut a mi egyházunk is.
Értelmiségiként elborzaszt a tudományos élet autonómiájának felszámolása, a tanszabadság felszámolása.
Anyaként felháborít a tanárok meg nem becsülése.
Emberként felháborít a szociális rendszerek leépítése, a rohamos elszegényedés. Látom, hogyan emészti fel a szomszédaimat a kétségbeejtő nincstelenség.
Végtelenül hosszan tudnám sorolni a miértjeimet…
Elég volt a gyűlöletkeltésből, félelemkeltésből, valóságtagadásból, keleti nyitásból, emberi jogok sárban huzigálásából, sérülékeny csoportok kitaszításából.”
Ebből is látszik, vannak igazhitű vallásgyakorlók Magyarországon, csak igen kevesen.

Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük