2024.05.22.

Összevérezett szavazóhelyiség és füstölő tető – választási rendhagyó

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Minden szavazáson történnek váratlan események, idén sincs ez másképp.

A legvéresebb esemény Sopronban történt, amiről így számol be a NVI: egy választópolgár a névjegyzék aláírását követően és a szavazólapok átvétele után a jobb keze erősen elkezdett vérezni – elmondása alapján a kórházból jött, kutyaharapás végett – ezért szavazni abban a pillanatban nem tudott, azonban kb. 15 perc múlva visszaérkezett szavazni, mert a kórházban [újra –a szerk.] lekezelték. Az összevérzett helyiséget kitakarították, lefertőtlenítették.

A másik váratlan esemény a Somogy megyei Büssün történt: Körülbelül 10 óra 30 perckor egy szavazó és a fűtő jelezte a Szavazatszámláló Bizottság felé, hogy a padlás felől füstöt észlelnek és kérték, hogy értesítsük a polgármestert és a tűzoltókat. A szavazóhelyiség a bejelentést követően 10 óra 33 perckor lezárásra került. A szavazáshoz szükséges dokumentumok (névjegyzék, szavazólapok, az urnák tartalmukkal együtt) hiánytalanul és sértetlenül kimentésre kerültek. A szavazóhelyiség Büssü, Jókai utca 1. (Közösségi Ház) szám alá költözött át. A lakosságot plakátok által tájékoztattuk a szavazóhelyiség változásáról. A szavazás a HVI vezető jelenlétében 11 óra 45 perckor újraindult.

 


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük