2024.07.24.

Orbánék máris elővették a NER-módszert, ez minden magyarnak fájni fog

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Orbánék sose fogynak ki az ötletekből, hogyan rakják zsebre a hazát – máris leporoltak egy fiókba tett forgatókönyvet. 

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartott ma Orbán Viktor, ahol azt találta mondani a Telex kérdésére: nem lehetetlen, hogy Lázár János visszatér a kormányzásba, és kiszorítjuk a nemzetközi kiskereskedelmi láncokat.

Ez a terv, miszerint kiszorítanák a nemzetközi kiskereskedelmi láncokat – a Lidl-t, az Aldit, a Penny-t – már régóta ott lapul a Kormány zsebében, többször cikkezett róla a média, legutóbb 2020. decemberében beszélt róla a téma élharcosa, Lázár János.

Az intézkedés célja egyszerű: a fent említett cégeket elzavarni, üzleteiket átadni a NER közeli CBA-nak, tehát ezt a piacot is teljes egészében le akarja nyúlni a NER. Persze, ez nem lesz ennyire egyszerű, a németeknek is lesz hozzá néhány szavuk, hogy ki akarják zárni őket egy már kiépített EU-s piacról.

Persze, a kérdés az: a népnek melyik a jobb: egy többszereplős kiskereskedelmi piac vagy egy nagy „állami” vállalat? Nem túl nehéz belátnunk: amíg van Lidl, Aldi, Penny, addig van ár és minőség verseny, van választék, vannak értelmezhető fizetések ebben a szektorban és szolgáltatási minőség, míg egy kvázi állami bolthálózat ezeket nem fogja tudni létrehozni, és szépen leépül az ágazat, leromlik a szolgáltatási minőség.

Mindenesetre a terv igazán kádári (ilyenek ezek a Fiatal Demokraták): ha ezt meglépik, újra minden élelmiszer-boltot ABC-nek  CBA-nak fognak hívni.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük