2024.07.24.

Ennyit ér Orbán szava: most már jöhet az orosz gáz- és olajembargó

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Az újraválasztott miniszterelnök a kampány óta folyamatosan tele harsogja a propaganda-médiát, hogy Magyarország bizony nem támogatja az orosz szénhidrogének embargóját, mert a rezsicsökkentést meg kell védeni.

Három uniós ország is visszavonta a vétóját az Európai Unió hatodik szankciós csomagjával kapcsolatban, amely magában foglalja az orosz olaj- és gázembargót. A ZDF szerint az egyik közülük Magyarország, a másik kettő pedig Ausztria és Szlovákia. – írja a penzcentrum.hu.

A ZDF-nek megszólaló magas rangú uniós diplomata szerint az volt a döntő, hogy a német kormány kijelentette, hogy támogatja az Oroszország elleni olajembargó bevezetését. Florian Neuhann, a ZDF brüsszeli tudósítója szerint az embargóról a következő napokban döntenek, de csak a következő hónapokban kerülhet végrehajtásra

Magyarország, Ausztria és Szlovákia, valamint Spanyolország, Olaszország és Görögország nem támogatta eddig az olajembargót. Diplomaták szerint az olyan országok, mint Szlovákia és Magyarország eddig ellenezték a gyors importtilalmat, elsősorban azért, mert nagymértékben függnek az orosz kőolajszállításoktól, a dél-európai országokban eközben nagy aggodalommal szemlélik az embargó után várható energiaár-emelkedést a fogyasztók számára.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük