2024.05.22.

Azért a víz az úr: tüntető diákok lepték el a Kliket Miskolcon

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

BAZ megye legjobb középiskolájában, a Herman Ottó Gimnáziumban a múlt heti tanársztrájk miatt felfüggesztették az igazgatóhelyettest, Dezsőfi Györgyöt. Nem hagyta ezt szó nélkül az iskola közössége, hétfő reggelre előláncos megmozdulást szerveztek a tanárok a diákokkal és szüleikkel karöltve.

Az élőlánc reggel nyolcig tartott az iskolánál, ekkor a diákok elindultak az intézményt fenntartó tankerülethez átadni azt a petíciót, amelyben kérik, hogy a hétfőtől hatályos felmentést a tankerület vonja vissza, és Dezsőfi György maradhasson az intézmény igazgatóhelyettese. A menethez útközben csatlakoztak a szintén miskolci Földes gimnázium diákjai is. A tankerülethez 9 körül érkezett a több száz tiltakozó, ahol több diák beszédet mondott, közben a tömeg azt skandálta, hogy „gyertek ki”. – tudósított az eseményről a Telex.

A tiltakozók két képviselője ezután a petícióval bement az épületbe – ami a kilencvenes években még egyetemi kollégium volt –, ahol a tankerület vezetője fel sem állt az íróasztalától, úgy fogadta őket. A diákok végül az asztalára tették le a petíciójukat, majd elhagyták az épületet, ezzel véget ért a tiltakozás, amelyet végig közvetített Molnár Áron noÁr, színész és közéleti aktivista is.

A Hermann Ottó Gimnázium falai közül olyan kiváló színészek kerültek ki az elmúlt évtizedekben, mint Makranczi Zalán, Vida Péter vagy Kamarás Máté.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük