2024.07.23.

Ezt érte el a Momentum elnöke: elveszíthet egy teljes kerületet az ellenzék

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Gelencsér Ferenc, a Momentum új elnöke nem kezdett túl jól, már a második botrány kerekedik körülötte, noha csak pár hónapja vezeti a pártot.

A fiatal momentumos 2019-ben éppenhogy önkormányzati képviselő lett az I. kerületben, az erősen jobbos körzetben kevesebb, mint 100 szavazattal tudott nyerni összellenzéki jelöltként. A testület később alpolgármesterré választotta a kerültben és fejébe szállt a dicsőség: gondolt egy nagyot, és elindult az előválasztáson, hogy országgyűlési képviselő legyen. Nem jött össze neki, elbukta az előválasztást, listáról viszont bevitte pártja a Parlamentbe.

Az alapvetően jobbos I. kerületben is megszerezte az egyesült ellenzék a polgármesteri széket és a képviselő-testületi többséget, de csupán egyetlen szavazattal volt többjük, mint a Fidesznek – Gelencsér lelépésével viszont szavazategyenlőség alakult ki, és időközi választást kellett tartani.

Az ambiciózus momentumos megüresedett körzetében meg is tartották az időközi választást szeptember 11-én, ami a Fidesz győzelmét hozta – nem nagy meglepetésre. Ezzel megnyílt a lehetősége a Fidesznek, hogy feloszlassa az I. kerületben a képviselő-testületet és egy új időközi választással visszavegye a teljes kerületet és polgármesteri széket is.

A történetek után felvetődik a kérdés: mikor vállalja mindezért a felelősséget Gelencsér Ferenc?


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük