2024.05.22.

„A panelben legalább meleg van” – ne ennek lesz most vége

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A sok mérő nélküli lakás miatt a tarifákat nem könnyű emelni, így inkább ugyanannyiért adnak majd kevesebb meleget a távhő cégek a Kormány tervei szerint. A trükközés hátterében nyilván az áll: nem akar a FIDESZ meg több szavazatot bukni a lakótelepeken a távhő árának növekedésével. 

Távhőtrükkel próbálhatja meg fenntartani a rezsicsökkentés látszatát a kormányzat – írja a Népszava. A lap szerint ez derül ki a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára, Steiner Attila egy keddi konferencián mondataiból.

Steiner Attila azt mondta, hogy idén télen a lakossági felhasználóknak átadott hőmennyiség csökkentését tervezik a távhő rendszerekben.

A Népszava által megkérdezett fővárosi szakemberek szerint ez várhatóan nem a használati meleg víz mennyiségének vagy hőfokának csökkentését jelentené, inkább fűtésre jutó hőmennyiség lenne kevesebb. Azt azonban megtippelni sem merték, ez hány fokkal csökkenti majd a lakások hőmérsékletét, mert az előzetes szakmai egyeztetés híján egyelőre ők is csak próbálják megfejteni, hogy mire is gondolhatnak a tárcánál.

A lap szerint azonban ezt az is jelentheti, hogy mivel a távhő tarifákat – a sok mérő nélküli lakás miatt – nem lenne könnyű emelni, inkább ugyanannyiért adnak majd kevesebb meleget.

Ezzel a lépéssel megint a szerényebb anyagi helyzetben élők, pl. kisnyugdíjasok járnak a legrosszabbul: a szigeteletlen, régi és rosszul záródó nyilászárós panelekben az átlaghőmérséklet 20 fok alá is eshet majd.

Vége lesz a régi mondásnak: a panelben legalább meleg van.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük