2024.04.22.

Elcsalta a budavári időközit a Fidesz – ez történt a többi időközin is?

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Elcsalta a Budavári időközi önkormányzati választást a Fidesz szeptember 11-én. Nem vagyunk meglepve, hisz a tét is nagy volt, meg rutinjuk is van benne: a megnyert körzettel visszavette a Fidesz a képviselő-testületi többséget, amivel lehetősége nyílik most feloszlatni azt és új választásokat kiírni. 

Van, ahol csalással se tud nyerni a Fidesz és van, ahol anélkül is nyerne: a vasárnapi budavári időközi választás egyik kategóriába se tartozik bele. Tudták a Fideszben, hogy rezeg a léc, az alapvetően jobbos vidéken egyáltalán nem számíthatnak átütő sikerre. Így is lett, a Fidesz jelölje mindösszesen 60 szavazattal nyert, de ehhez már kellett a svindli.

Egy nem túl bonyolult módszert választották, hogy növeljék szavazataik számát: elkezdtek embereket bejelentkeztetni a Fidelitason keresztül körzetes címekre. Nem voltak túl okosak viszont, mivel sikerült közel 20 embert egy egészségügyi centrum ingatlanjaiba bejelenteni – ez szúrt szemet a helyi Momentumnak, akik a helyi választási bizottsághoz fordultak jogsértésre hivatkozva -, többek között a Fidelitas alelnökét, Baczkó Norbert is.

Valószínűleg ez csak a jéghegy csúcsa, nem kell túl sok fantázia hozzá, hogy elképzeljük: bukást szimatolva a Fidesz nem 20 embert, hanem több száz kitartottját utasította, hogy papíron igazoljon át a kérdéses körzetbe és szavazzanak.

Innen nézve már érthető, miért módosította tavaly ősszel a Fidesz a Büntető Törvénykönyvet: addig büntethető volt a fiktív lakhely létesítés, de ők kivették belőle, tehát ma már egy ilyen csalás nem büntethető.

Ezzel a lebukással pedig már összeáll a nagykép: azért legalizálta a fiktív lakcímbejelentést a Fidesz, hogy a koronavírus járvány miatt elmaradt időközi választásokon – amiket leggyakrabban azért kell tartani, mert a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt a képviselő – kellő mennyiségű hűbérencet tudjon átjelentkeztetni, evvel a csalással pedig elhozni a képviselői helyeket.

Aljasságuk nem ismer határokat, erkölcsi és morális hullák egytől egyig.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük