2024.05.22.

Nem lesz több előválasztás, végre kimondta a DK

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Az árnyékkormány megalakulását követő beszélgetésen nem csak a kormányzásra vonatkozó vonatkozó kérdések kerültek megválaszolásra, de szóba kerültek a következő Európa Parlamenti és önkormányzati választások is.

Molnár Csaba, az árnyék-kancelláriaminiszter foglalt karakteresen állást az Európa Parlamenti és önkormányzati választások kapcsán, kitérve az előválasztás kérdésére is. A DK harmadik embere megerősített azt, hogy szerintük a z önkormányzati választáson együtt kell működni, de az EP-választáson nem.

Az előválasztás intézményét kudarcosnak tartja, szerinte az önkormányzatoknál helyben kellene megegyezni a jelöltekről. Magyar Hang kérdésére, miszerint a DK támogatni fogja-e Karácsony Gergely főpolgármestert az újrázásban, vagy esetleg lesz egy árnyék-főpolgármesterük is, Molnár úgy reagált: erről még nem döntött a párt, de árnyék-főpolgármesterük biztosan nem lesz, ahogy árnyékpolgármesterek se.

Arra is kitért, többet olyan nem lesz, hogy az ellenzéki együttműködésben minden tagnak egy szavazata volt, holott egyes pártok 20, mások csak 1 százalékosak. Vagyis a döntések meghozatalakor a pártok valós támogatottságát kell figyelembe venni. Jelenleg a DK támogatottsága 3-3,5-szerese a Momentuménak, legutóbb őket 12, míg a másik ellenzéki pártot 4 százalékra mérték.

Nem is csoda, hogy a DK beleállt az előválasztás elhagyásába: a belső aránytalanságok mellett világossá vált 2019-ben és 2021-ben is, hogy az előválasztásba bele tud nyúlni a Fidesz, és egy számukra kedvező jelölttel mindennek gátat tud vetni Orbán.

 


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük