2024.04.22.

Előre hozott választásra készül a Dobrev-kormány

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A Demokratikus Kolalíció árnyékkormány alakítására kérte fel Dobrev Klárát, aki egy nyáron át tartó felkészülés után hétfőn már be is jelentette annak megalakulását, bemutatta tagjait. Egy háttérbeszélgetésből kiderültek a részletek is.

A Magyar Hang információ szerint Dobrev Klára és emberei felkészültek a kormányzásra, látják az előttük álló évet és van tervük, részletes menetrendjük – derült ki a csapatbemutató utáni háttérbeszélgetésből.

Molnár Csaba – a DK Európa Parlamenti képviselője, korábbi kancellária-miniszter és jelenlegi árnyék-kancelláriaminiszter – elmondta, hogy fog kinézni nagyjából a következő egy hónap:

  • az árnyékkormány üléseket fog tartani, amelyeket árnyékkormányinfó követ majd Molnár Csabával és Kálmán Olgával (az első nem egészen egy hét múlva, szeptember 26-án, hétfőn lesz);
  • az árnyék-miniszterelnök, Dobrev Klára minisztereivel együtt fog problémák megoldásán dolgozni;
  • országszerte események lesznek október végéig ( a legelső pénteken lesz: közös rendezvényt tart Dobrev Klára a munkaügyi miniszterével, Kordás Lászlóval)
  • lesznek a DK által szervezett tüntetések és megmozdulások,
  • az árnyékkormány legfontosabb feladata a programalkotás lesz.

Újságírói kérdésre, miszerint a fél évvel ezelőtti választáson volt az ellenzéki pártoknak közös programja, Molnár azt válaszolta, véget szeretnének vetni annak, hogy az ellenzék jobboldali alternatívát nyújtson, baloldali programra van szükség.

Molnár Csaba szerint azért fontos, hogy legyen árnyékkormány, aminek van önálló, baloldali programja, mivel nagyot fordul most a kocka, az Orbáni hazugságokról és megtévesztésről sokak előtt le fog hullani a lepel, és a a választók „brutális haragja” kikényszerítheti, hogy előre hozott választások legyenek – erre a helyzetre pedig készen kell állni.

 


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük