2024.04.22.

Döntött: visszatér a belpolitikába az az ember, aki egymillió szavazatot hoz az ellenzéknek

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A legnagyobb ellenzéki párt, a DK korábbi miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára a Facebookon jelentette be, hogy a lejáró európai parlamenti alelnöki tisztségért nem indul újra. Ez egy komoly és befolyásos pozíció, a megválás tőle csak egyet jelenthet: a magyarok legkedveltebb női politikusa a belpolitikában készül folytatni, jó eséllyel a következő kormányban (külügyminiszterként) és ehhez hozza a DK szavazóit is.

A tőle megszokott átgondoltsággal és finomsággal ír Dobrev Klára a helyzetről, ám a sorok között kiolvasható az irány:

„Az európai parlamenti alelnöki megbízatásom két és fél évre szólt, és most lejárt. Úgy döntöttem, nem indulok újra, a parlament a jövő héten új elnököt és alelnököket választ.

Ez az elmúlt két és fél év életem legfelemelőbb és legmozgalmasabb időszaka volt. Nem csak az én világom fordult fel teljesen. A világ is megváltozott körülöttem. Sokkal több minden történt velem, velünk, mint amire számítottunk.
Nehéz időszak volt, tele gondokkal, nehézségekkel, konfliktusokkal és a járvány miatt sajnos nagy veszteségekkel.
Ugyanakkor felemelő időszak is volt, tele olyan sikerekkel, amilyenekről álmodni sem mertem volna. A válság hatására és sokak erőfeszítéseinek a következtében Európa szorosabb szövetség lett. Az EU tagállamai sokkal több területen és sokkal szorosabban fognak együtt dolgozni, mint eddig. Bármennyire is ellenkeztek Orbánék, elértük, hogy legyen közös európai minimálbér-szabályozás. Az elmúlt két és fél év hatalmas eredménye, hogy az európai intézmények szeme kinyílt: a Fideszt végre kitessékelték az Európai Néppartból, és az EU nem hajlandó tovább finanszírozni Orbán korrupt rendszerét.
Magyarországon a csaló, egyenlőtlen választási rendszer ellenére 12 év után először teremtettük meg a feltételét Orbán leváltásának. A hat párt szövetsége a legfontosabb politikai feltétele a rendszer menesztésének.
De mindez még nem elég!
A mindennél fontosabb feladat előttünk és az egyesült ellenzék előtt a választás megnyerése, Orbán leváltása. Az, hogy bizalmat építsünk és reményt adjunk az embereknek, hogy egy igazabb, jobb Magyarországot teremtünk.
Az előttünk álló időszakban Magyarországon a hazai kampányra, Brüsszelben az Európai Egyesült Államok elősegítésére fogom minden erőmet koncentrálni. Hatalmas munka vár ránk, tartsatok velem!”

Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük