2024.06.12.

Elsütötte a nagyágyút az ellenzék – ezzel Orbán se tud mit kezdeni

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A rendszerváltás utáni Magyarország történetében több alkalommal – országosan összesen 7-szer – fordultak a döntéshozók a választópolgárok felé, hogy bizonyos kérdésekben a támogatásukkal a hátuk mögött döntsenek el egy csatát, s minden esetben komoly lökést is adott a politikai erőknek a népszavazás intézménye.

Emlékszünk még rá, hogy arról kellett szavaznunk, hogy megszűnjön-e a munkásőrség, közvetlenül válasszuk-e a köztársasági elnököt, illetve legyünk-e tagjai a NATO-nak, EU-nak?

Legutóbb a vasárnapi boltzár és az olimpia ellen szállt ringbe az ellenzék népszavazási kezdeményezéssel, és még a népszavazás előtt győzött is: a kormány annyira félt döntéseinek elhasalásától a népszavazáson, hogy még előtte visszavonta őket. Vajon most is így lesz?

Az ellenzék ugyanis megint elsütötte a nagyágyút: összegyűjtötte a kellő számú aláírást népszavazás kiírásához a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról, így ezekről is jó eséllyel szavazhatunk majd április 3-án az országgyűlési képviselőkkel és a kormány ‘beteg baromságai’ népszavazási kísérlettel együtt – hacsak addig meg nem hátrál megint Orbán ezekben a kérdésekben.

Persze, ha a Kormány nem fut el a megmérettetéstől, biztosan mindent meg fog tenni, hogy akadályozza a népszavazást, be fogja dobni a jól ismert adminisztratív fegyvereket: minden határidőt, fellebbezést ki fog maxolni, húzni fogja az időt, mint a rétestésztát.

Nem baj. Az idő nekünk dolgozik.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük