2024.07.23.

Újabb pofon Orbánnak: sosem gondoltuk volna, hogy ők is ellene fordulnak!

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Fogy a levegő Orbán Viktor körül. Hozzánemértő, tolvaj kormányzásuk már szövetségeseinél is kiveri a biztosítékot.

Amikor hetekkel ezelőtt elkezdődtek a pedagógus sztrájkok, kizárólag az állami iskolák tanárai álltak fel a méltatlan körülmények miatt, az egyházi iskolák csendben maradtak. Egy levél is kiszivárgott, amelyben arra utasítják őket, semmiképp nem vegyen részt az akcióban, és a baloldal politikai húzásának minősítették azt.

De az egyházi iskolákban is tanárok dolgoznak, aki látják és elszenvedik az oktatási rendszer minden baját diákjaikkal együtt – mostanra mozgalmat indítottak ők is, zárt és titkos Facebook csoportokban maguk is sztrájk szervezésébe kezdtek. Meg is lesz a hatása: március 1-én kedden 8-tól 14-ig nem veszik fel a munkát, a polgári engedetlenség eszközével élnek.

A 24.hu azt írja, komoly cenzúra van ezekben az intézményekben, a levelezőrendszert nehéz kijátszani, „azért nem neveznek meg a szerdai nap előtt konkrét személyeket vagy iskolákat, hogy azok vezetősége ne akadályozhassa meg a szerveződést.”

„Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az akció sem a fenntartó, sem a vezetőség, sem kollégáink, sem diákjaink ellen nem szól, pártpolitikát nem szolgál. Ezzel a mozgalommal keresztényi lelkiismeretünk szavát követjük. Célunk a korszerűbb és diákközpontúbb közoktatás megvalósulása. A polgári engedetlenség fogalmával tisztában vagyunk, következményeit vállaljuk és mivel szakmai egységet szeretnénk mutatni, minél több egyházi iskola csatlakozását szorgalmazzuk” – idézte a 24.hu a felhívás szövegét.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük