2024.07.24.

Száguld az infláció, Orbánék tehetetlenek

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Jóformán nincs olyan nap a héten, mikor ne jelenne meg egy cikk arról, hogy épp minek ment fel az ára Magyarországon, de minden egyes bevásárlásnál a saját pénztárcánkon is érezhető, milyen katasztrofális a helyzet. Az Orbán-kormány olyan mélyre vitte a gazdaságot, olyan inflációt szabadított ránk, hogy nincs olyan család, akinek ne okozna fejtörést egy bevásárlás. Tavaly februárhoz képest az idei év második hónapjában az élelmiszerek ára 11,3 százalékkal nőtt: a margariné 25,8, a kenyéré 25,0, a száraztésztáé 22,1, a baromfihúsé 19,2, a sajté 17,9, a péksüteményeké 17,8, a liszté 17,6, a vajé 16,3, a tejtermékeké 15,5, a cukoré 3,8, a szalámié, a szárazkolbászé és a sonkáé 2,5, a sertéshúsé 1,3 százalékkal emelkedett.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánék felelőtlenségének köszönhető, hogy történelmi mélypontra került a forint és ennek a magyar családok isszák meg a levét. Az elhibázott orbáni gazdaságpolitika láthatóan továbbra is az egekbe löki az élelmiszerárakat, amit a milliárdos fideszes eliten kívül mindenki érez az országban. Ennek fogunk mi véget vetni felelős gazdaságpolitikával; rövid távon a forint megerősítésével, hosszabb távon pedig az euró bevezetésével, és ezért kell április 3-án legyőznünk a Fidesz-kormányt. – írja a Varga Zoltán,
a DK frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja, az ellenzék debreceni országgyűlési képviselőjelöltje.

Kép: portfolio.hu


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük