2024.07.24.

Orbán hazudott: ki nem találja, mennyiért vesszük a gázt az oroszoktól

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A Népszava tényfeltáró cikkéből derült ki, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin belehazudott a magyar emberek szemébe, amikor Orbán februári eleji, moszkvai útján arról beszéltek, hogy Magyarország az uniós országokhoz képest ötödannyiért kapja az orosz gázt. Valójában ahogy az elmúlt évek során, úgy a tavaly év végén megkötött új gázszerződés értelmében sem adnak az oroszok kedvezményt, Magyarország a világpiaci áron jut hozzá az orosz gázhoz.

A DK szerint Orbán újabb hazug mítosza dőlt össze azzal, hogy kiderült: hiába keresi Putyin kegyeit, a magyar állam pontosan ugyanannyit fizet az orosz gázért, mint bármely más világpiaci szereplő. Orbán egy hónappal ezelőtti moszkvai útja során átverte és becsapta a magyar embereket, ezek után pedig joggal merül fel a kérdés, hogy a miniszterelnök miben hazudott még a moszkvai látogatása kapcsán? Miről tárgyalhatott Orbán öt órán keresztül Putyinnal, ha még a megbeszélés egyetlen bejelentett eredménye kapcsán sem voltak képesek igazat mondani? Mi oka lehetett, hogy Orbánék minden nemzetközi gyakorlattal szembemenve rendkívüli körülmények között tikosították az orosz-magyar gázpaktumot? Az április 3-i kormányváltás után nyilvánosságra kell hozni az orosz-magyar gázmegállapodás összes eltitkolt részletét, Magyarországot pedig ki kell rángatni az orosz gázfüggőségből! – közölte Szakács László, a DK és az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Baranya 2. sz. választókörzetében.

Szakács László sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán megtekinthető: https://www.facebook.com/dk365/videos/1315483198962965/


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük