2024.07.24.

A levét is velünk akarja megitatni Orbán, iszonyú spirálba viszi bele az országot

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Már a választási osztogatás kezdetén lehetett látni, hogy erre nincs fedezet: ki is ürült az államkassza. Mit csinál ilyenkor egy rendes autokrata? Hát kölcsönt vesz fel.

A magyar Putyin sem csinál másként. A korábban már nagy hanggal visszautasított, az Európai Unió által felajánlott 3.300 milliárt forintos (=3.300.000.000.000 Ft.-) hitelről van szó, amit eredetileg a covid károk enyhítésére kaptunk volna – csak úgy, hogy abból Orbánék nem tudtak volna lopni. Most a miniszterelnök már nagyon szeretné ezt a pénzt, persze most sem az eredeti feltételekkel, próbálja lealkudni a korrupció kiszűrésére támasztott igényeket.

Nagyon rossz üzlet lenne ez nekünk. Az államadósság ellen a ’10-es évek elején harcot hirdető rezsim rég átfordult már államodosság-barát álláspontra, amelynek meg is van a következménye: az állam rekord magasan van eladósodva, olyannyira és olyan régen, hogy most be sem vennének minket az EU-ba. Ezt szeretné megtoldani a kormány egy újabb hitellel.

Szerencsére az EU már észnél van. Tudja, hogy Orbán oroszbarát, korrupt és most szüksége van a pénzre, így kemény feltételeket tud szabni Viktornak. A választások előtt már biztos nem fogja odaadni, és utána se fog úgy érkezni már pénz Magyarországra, hogy Lölö irányába távozhasson.

Abban a furcsa helyzetben vagyunk, hogy saját vezetőink nem a nemzet érdekeit szolgálják, a minket körülvevő demokratikus államszövetség viszont – végre – figyel ránk, és nem szolgálja ki a felelőtlenül hitelt halmozó minielnököt.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük