2024.07.24.

Nem kellett volna a medve bajszát húzogatni – zseniális Orbán paródia Milan Igor Stiglincz tollából

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

A szomszédom háza lángokban áll. A túlsó szomszédja gyújtotta fel. Ezt onnan tudom, hogy láttam, amikor megtette. Mindenki látta. Az utca persze azonnal felbolydult. Az összes lakó nekiállt tűzoltást szervezni. Én is majdnem hozzáfogtam, de elég volt egyetlen pillantást vetnem a gyújtogatóra – aki azóta is a kerítésére támaszkodva gyönyörködik a lángokban -, összeakadt a tekintetünk és azonnal elment a kedvem a szolidaritástól. A szomszédom eszelős tempót diktálva rohangál a kerti csap és a háza közt egy vödörrel, közben pedig segítségért kiáltozik. Az utca többi lakója már össze is szerelt egy harminc méteres slagot. Rövid gondolkodás után kiálltam a teraszomra és fennhangon elszavaltam, hogy mindenben támogatom őket, de hogy az én kertemen nem vezetik át a slagot, az kurvaélet. Értetlenkedtek rendesen, pedig nincs ebben semmi bonyolult: a tettesé a helyi benzinkút és a tüzép is, én pedig évek óta hitelre vásárolok nála. Ha most benyújtja nekem a számlát, abba belegebedek.
A feleségem persze most sem tud a seggén ülni: már nyitja is a kaput a szomszéd családja előtt. Nagymama, asszony, gyerekek. Innentől nálunk rontják a levegőt. F@sza! Egy darabig nézem, ahogy a feleségem kapkodva összedobál egy rahedli szendvicset és futtában megveti az ágyat a vendégszobánkban. A megfelelő pillanatban közbelépek, egyetlen szóval kitiltom őt a vendégszobából, a hívatlan vendégeket pedig kiterelem a kertben felállított kempingsátorba. Így már mindenki láthatja, hogy nemcsak felelősségteljes családfő, de nagylelkű filantróp is vagyok.
A szomszéd továbbra is hisztizik odaát, de talán most végre belátja, hogy nem kellett volna a benzinkutassal kekeckednie. Most jól a körmére néz a fickó. Megérdemelte. A benzinkutas nagyapja annak idején az én nagyapám házát is felgyújtotta, a nagyanyámat pedig… de erről inkább ne beszéljünk! Az más volt. Az én nagyszüleim áldozatok voltak. Hősök. Ez a szarházi a szomszédban csak egy bohóc. Azt kapja, amit érdemel. Nem kellett volna a medve bajszát húzogatni.
Van három haverom az utcában. Évek óta együtt járunk nyaralni Visegrádra. Nagyon büszke vagyok, mert én találtam a szállást annak idején. Egyikük az imént mondta a szemembe, hogy szar alaknak tart, amiért nem segítek a szomszédomnak. Ő ezt nem érti. A szomszédomnak csak annyit kellene tennie, hogy kijön abból a fostalicska házból és hagyja leégni. Különben is, mit veszíthet? Majd épít egy újat, máshol. Nekem viszont a jövő évi tüzelőm múlik azon, hogy most hogyan reagálok. Ez a felelős döntés.
Ezt duruzsolom a gyerekeim fülébe is odafent, a szobájukban. Kicsit értetlenül néznek rám, de bólogatnak. Az ablakon beszűrődik az idióta féltestvérem hangja. Megint hazugsággal vádol. Halk a hangja nagyon, hiszen évek óta a pincébe költöztettem. Négyévente öt percet beszélhet a családommal, utána visszazárom a pincébe. Kretén.
Elkérem a fiam műanyag tűzoltóautóját, és egy-egy üres vödörrel a kezeimben végiggurulok a kerítés mentén, hogy őrködjem a biztonságunk felett. A szemem sarkából felsandítok a gyerekszoba ablakára: szerencsém van, látják, hogy komolyan veszem a feladatom. Lövök egy videót a telómmal, biztos, ami biztos. Átdobom a visegrádi társaság egy másik tagjának. Azt írja vissza, hogy most nem ér rá megnézni, talán egy hét múlva, reméli, hogy addigra én is jobb belátásra térek. A hétvégén lesz ugyanis a tizenkettedik házassági évfordulónk a feleségemmel, amikor ismét örök hűséget esküszünk… nekem. Óriási hepaj lesz, még egy családi kvízjátékot is terveztem aznapra, nemváltó ovisokkal, meg minden kutyafaszával, ami ilyenkor dukál. A végén kihirdetem majd, hogy mindannyian győztünk. A tortát viszont csak akkor veszem elő, amikor a család többi tagja már elaludt. Remélem, addigra porrá ég a szomszéd koszfészek, mert ez a fullasztó füst nem valami ünnepélyes.

Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük