2024.06.12.

Itt a lista: ők lesznek a DK képviselői a Parlamentben

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az országgyűlési választás hivatalos lezárulását követően azonnal bejelentette: 15 fős frakciója lesz a DK-nak a következő Országgyűlésben. 

Vannak DK-sok, akik biztosan ott lesznek a következő Parlamentben: az egyéniben nyertes Arató Gergely, Barkóczi Balázs, dr. Oláh Lajos és Varju László. Ezen kívül listáról biztosan képviselő lesz Gyurcsány Ferenc pártelnök, Sebián-Petrovszki László pártigazgató és a DK vezető politikusai: dr. Vadai Ágnes, Gréczi Zsolt és Kálmán Olga. Ez idáig összesen 9.

Igen jó esélye van dr. Komáromi Zoltánnak, aki bár az előválasztáson alulmaradt, vezető egészségpolitikusként befutó helyre tették a listán és Varga Zoltánnak, aki az előző ciklusban is képviselő volt, és aki úgy kapott jó helyet a sorban, hogy nem számolt vele senki, hogy Debrecent elhozza, hiszen az egy masszív jobbos vidék.

Gy. Németh Erzsébet is a DK egyik régi nagy neve, a párt biztosan számol vele: azt nem tudni egyenlőre, hogy országgyűlési képviselőként vagy főpolgármester-helyettesként számítanak a munkájára. Mindenesetre fel került a listára befutó helyen, tehát valószínű, hogy parlamenti képviselővé lép elő – a fővárosban pedig egy új DK-s főpolgármester-helyettes lesz az utódja.

Négyen vannak, akiknek kérdéses a mandátuma: dr. Dávid Ferenc, a VOSZ korábbi főtitkára és a DK gazdasági szakértője, Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség volt elnöke, Hegedüs Andrea, miskolci önkormányzati képviselő és Manhalter Dániel kommunikációs szakember. Közülük minden valószínűség szerint csak 3-an fognak mandátumot szerezni, és az is lehet, hogy kevesebben – az a belsős hír járja ugyanis, hogy a párt a végleges eredmények tükrében újragondolja a frakció összetételét, és előfordulhat, hogy a lista távolabbi helyeiről is behoz embereket.

Aki viszont biztosan nem lesz része a magyar Országgyűlésnek, az Dobrev Klára: ő már korábban jelezte, hogy eredménytől függetlenül az európai politikai szintéren marad EP képviselőként.

 

 


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük