2024.04.22.

Választások után Orbán gyónni megy

Az Euró méter a legfrissebb ellenzéki hang. Kérjük segítse portálunk indulását és csatlakozzon facebook oldalunkhoz. Mutassuk meg, hogy nem csak Orbánéknak van hangjuk, hanem nekünk is.

Kattintson a csatlakozáshoz ide.

Oszd meg másokkal is

Orbán Viktor csütörtökön hivatalos látogatást tesz a Vatikánban, ahol magánkihallgatáson fogadja őt Ferenc pápa. – áll a Fidesz közleményében.

Bár jól hangzik ez a mondat, a valóság egyáltalán nem ad büszkeségre okot a kormányfőnek. A pápához bejutni nem egyszerű feladat, több hónapos szervezés és egyeztetés előzi meg, a látogatás szándékát tehát már jóval a választások előtt jelezni kellett a Vatikán felé. Persze érthető, hogy a győzelemért mindent megtevő Orbán szeretett volna találkozni még a voksolás előtt Ferenc pápával, jól jött volna egy európai támogató, mikor minden barát elfordult tőle.

Ferenc pápa azonban nem véletlenül nem fogadta korábban Orbánt: a köztudottan háborúellenes és ukrán-párti egyházfő nem akarta támogatni az oroszbarát Orbánt, ezért az évezredes hagyományokkal rendelkező vatikáni diplomáciára támaszkodott: akkor fogadjuk a nem kívánatos vendéget, amikor már semmi jelentősége nincs.

Most már Orbán látogatása egy lesz a szokásos hivatalos vizitek közül, amire senki sem fog emlékezni. Egy dologra lesz alkalmas a magánkihallgatás: meggyónni a bűnöket.


Oszd meg másokkal is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük